Alte categorii

Concert de colinde

Eveniment

In parcul central din Rosiorii de Vede s-a deschis, aseara, Oraselul copiilor in prezenta autoritatilor locale care au pregatit si in acest an o multime de surprize copiilor de sarbatori. Odata cu deschiderea oficiala a avut loc si primul concert de colinde organizat de Directia pentru cultura a municipiului.

Unirea pentru vesnicie

Eveniment

Peste 200 de copii au participat la prima editie a festivalului de folclor "Unirea pentru vesnicie" organizat de Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede. Portul, cantecul si dansul popular romanesc au incantat publicul prezent la eveniment organizat in premiera la Rosiorii de Vede.

Spectacol GAL Peretu

Eveniment

Cele mai cunoscute și mai îndrăgite cântece patriotice, colinde românești, muzică și jocuri populare din Teleorman, au răsunat de Ziua Națională în Căminul Cultural al Comunei Peretu, într-un spectacol organizat de Grupul de Acțiune Locală  Câmpia Burnazului. Localnicii au umplut până l sala de spectacol.

Festival

Eveniment

Aseara a debutat o noua editie a festivalul concurs national de muzica populara “Pe deal la Teleormanel”. In competitia pentru marele premiu au fost 15 concurenti rin mai multe regiuni ale tarii.

Festival-concurs

Eveniment

O noua editie a festivalului concurs national de muzica populara “Pe deal la Teleormanel” a debutat astazi. Cei 15 concurenti calificati au urcat pe scena amplasata pe platoul din fata Casei de Cultura incepand cu ora 19.

Eugen Vlad

Eveniment

Rosiorenii au marcat 140 de ani de la infiintarea parcului Gradina publica, eveniment organizat de Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede chiar in locul unde au fost amenajate primele alei din parcul ce avea sa primeasca, peste ani, numele primarului in mandatul caruia s-au facut amenajarile Mihail C. Manciulescu.

Arta decorativa

Expozitii

Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede gazduieste in aceste zile, expozitia "Petalele iernii" cu obiecte decorative de Craciun lucrate manual. Printre exponate se afla podoabe si accesorii, tablouri si obiecte decorative cu specific de iarna.

Galeria primarilor

Expozitii

Din aceasta luna holurile Primariei Rosiorii de Vede gazduiesc o expozitie permanenta cu personalitati marcante si portrete ale primarilor care au condus orasul in ultimii 150 de ani.Galeria primarilor cuprinde 34 de portrete ale fostilor edili rosioreni.

Expozitie de medalii

Expozitii

O expozitie de medalii din colectia personala a lui Teodor Saceanu a fost deschisa, astazi, la Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede. Evenimentul este dedicate personalitatilor marcante din istoria si cultura poporului roman si numismaticii.

Expozitie sculptura

Expozitii

Artistul teleormanean Marian Bugean a deschis, vineri, prima expozitie personala in municipiul Rosiorii de Vede. Vernisajul expozitie de sculpura in lemn cu tematica religioasa a avut loc la Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu intr-o zi de mare sarbatoare crestina, Nasterea Maicii Domnului.

Expozitie port si mestesug

Expozitii

Biblioteca Judeteana Marin Preda din Alexandria a organizat in aceasta perioada o noua expozitie. Aceasta este intitulata “Alexandria, port si mestesug” si cuprinde obioecte vechi atat vestimentare cat si de uz casnic.

Premii participanti

Expozitii

Echipele unitatilor de invatamant rosiorene care au participat, in aceasta saptamana, la primul targ al copiilor "Traditii si obiceiuri de Paste" au fost premiate de municipalitate. Premiul pentru cea mai frumoasa casuta a fost acordat Scolii Mihai Eminescu.

Lansare de carte Dan Botez

Lansari de carte

Cea de-a 7-a carte ce poarat semnatura scriitorului Dan Botez, a fost lansata astazi la Biblioteca Judeteana Marin Preda din Alexandria. Volumul a fost intitulat “Ion Gheorghe Maurer – Un intelectual la poarta comunismului”

Fețele lui Ceausescu

Lansari de carte

Casa municipala de cultura din Rosiorii de Vede a gazduit, ieri, lansarea volumului 27 din noua colectie Drum, o carte istorica semnata de Victor Gabriel Osaceanu, autor al unor carti de exceptie despre evenimente si personalitati istorice, momente si adevaruri mai putin cunoscute din istoria romanilor.

Maria Monica Popescu

Lansari de carte

Casa municipala de cultura din Rosiorii de Vede a gazduit, astazi, lansarea volumului de versuri "Marturii de credinta-Sub drapelul tricolor" semnat de Maria Monica Popescu. Cartea se adreseaza copiilor si tinerilor ca mai toate volumele publicate pana acum de Maria Monica Popescu.

Paul Schiopu

Lansari de carte

Publicistul Paul Schiopu si-a lansat noul sau volum "Agricultura si industria alimentara la sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI in judetul Teleorman" la Rosiorii de Vede. Evenimentul, organizat de Biblioteca municipala Gala Galaction a avut loc in sala de conferinte a Directiei pentru cultura in prezenta autorului si a unui public numeros.

Leonard I. Voicu

Lansari de carte

O noua lansare de carte a avut loc miercuri, in sala de lectura a Bibliotecii Judetene Marin Preda din Alexandria, este vorba despre “Funia rosie”, ce aprtine scriitorului Leonard I. Voicu.

Lansare carte

Lansari de carte

In sala de lectura a Bibliotecii Judetene Marin Preda din Alexandria, a avut loc astazi lansarea mai multor carti apartinand unui numar de 5 autori. Printre acestia s-a numarat si scriitor teleormanean, Marin Dumitrescu.

Festival traditii, obiceiuri

Traditii, obiceiuri

A treia editie a Festivalului de traditii si obiceiuri de iarna ”Iata, vin colindatorii!” a avut loc ieri la Alexandria. Acesta a fost organizat de catre Consiliul Județean Teleorman prin Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman in parteneriat cu Primaria Alexandria.

Festivalul traditii de iarna

Traditii, obiceiuri

Ieri si astazi s-a desfasurat cea dea treia editie a Festivalului de colinde, obiceiuri şi tradiţii româneşti de iarnă.

Festival de 1 Decembrie

Traditii, obiceiuri

In decembrie rosiorenii sarbatoresc romaneste cu muzica si nelipsita fasole cu carnati. In acest an manifestarile de ziua nationala incep mai devreme cu un festival de folclor si traditii la care participa copiii din municipiul Rosiorii de Vede dar si ansambluri folclorice din alte localitati.

Nasterea Maicii Domnului

Traditii, obiceiuri

În fiecare an, la data de 8 septembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept Sfânta Măria Mică. Este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie și totodată cea mai mare sărbătoare a toamnei.

Inaltarea Domnului

Traditii, obiceiuri

Înălțarea Domnului este prăznuita la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a, dupa Paști. Sărbătoarea este cunoscută în popor și sub denumirea de Ispas, de la cuvântul de origine slavonă Supasu, care înseamnă Mântuitorul. În această zi creștinii se salută cu "Hristos S-a înălțat!" și "Adevărat S-a înalțat!"

Florile Teleormanului

Traditii, obiceiuri

”Florile Teleormanului”, ansamblul de dansuri al comunei Conțeşti, duce mai departe bogata traditie folclorica locala. Infiintat in urma cu mai mai putin de 6 ani, ansamblul s-a nascut in urma unui proiect scolar de prevenire a abandonului scolar.

Publicitate
In centrul Atentiei

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro